Lanthere: buitengewoon wonen

Maasstede verbindt. Het oude met het nieuwe, de stad met het platteland. Lanthere is daar een perfect voorbeeld van. In samenwerking met de gemeente Capelle aan den IJssel ontwikkelden we een perceel met vier luxe boerderijwoningen. Vlak bij het centrum van Capelle, onder de rook van Rotterdam.

Bouwen met historisch besef

Lanthere is een perceel met vier bouwkavels aan de ’s Gravenweg, de oudste weg van Capelle en histiorisch gezien een belangrijke verbindingsroute tussen Gouda en Rotterdam. Het boerenerf dat al sinds de 17e eeuw het hart van het perceel vormde, hebben we in ere hersteld en een nieuwe functie gegeven. Het verbindt de aangrenzende kavels, creëert samenhang tussen de gebouwen, houdt het karakter van de eeuwenoude locatie in stand en siert de omgeving.

Ruimte voor rust

Tijdens de verstedelijking van Capelle aan den IJssel is er veel cultuurhistorische waarde toegekend aan het slagenlandschap waarvan de ’s Gravenweg onderdeel is. Het gebied vormt de basis voor ruimtelijke eenheid tussen Capelle en Rotterdam. Daarom is er tussen de weilanden en boerenbedrijven bewust ruimte gecreëerd voor recreatie en landelijk wonen. Om recht te doen aan de historische omgeving én aan de toekomstige functie van het gebied te voldoen, werkten we tijdens dit project nauw samen met de gemeente Capelle aan den IJssel.

Wonen in weelde

Het ontwerp van de woningen grijpt terug naar het boerenkarakter van het perceel. De oorspronkelijke en nieuwe architectuur vormen één geheel. Bewoners krijgen het gevoel dat ze in een klassieke herenboerderij wonen. Buiten een royale tuin, veel water, een boomgaard en zelfs ruimte om paarden of schapen te houden. Binnen veel hout en klassieke details met een moderne twist. Kortom: exclusief landelijk wonen met alle stedelijke gemakken op fietsafstand.

Maasstede verbindt. Het oude met het nieuwe, de stad met het platteland. Lanthere is daar een perfect voorbeeld van.

Heeft u vragen over dit project?
Neem contact op

Gerelateerde projecten

Maasstede
Lange Voorhout 1
2514 EA Den Haag
info@maasstede.com