Monumentaal pand met volautomatische parkeergarage

Op de hoek van het Lange Voorhout en Kneuterdijk in Den Haag renoveerde Maasstede een prachtig monumentaal pand. We bouwden een voormalig bankgebouw om tot kantoor-, horeca- en woonruimte. Het pronkstuk: een inpandige, volledig geautomatiseerde parkeergarage voor 52 auto’s. Een elegante oplossing om de plaatselijke parkeerdruk te verlichten.

Innoveren achter de gevel

Voor veel gemeentes zijn de gevels van monumentale panden heilig. Terecht, want beschermde stadsgezichten zijn een groot goed. Maar dat hoeft niet te betekenen dat er achter de gevel geen innovatie plaats kan vinden. Samen met de gemeente Den Haag hebben we een manier gevonden om de balans te bewaken tussen moderne oplossingen en klassieke details.

Slimme garage parkeert uw auto

Hoewel mechanische parkeersystemen al lang bestaan, is deze volautomatische parkeergarage de eerste van zijn soort in Nederland. U rijdt de poort binnen, zet uw auto op het plateau en stapt uit. Vervolgens parkeert een liftrobot hem in een beschikbaar vak. Makkelijk, snel én veilig, want sensoren registreren elke beweging en koppelen belangrijke informatie in een mum van tijd terug aan de parkeerbeheerder.

De gemeente speelde een positieve rol bij de herontwikkeling van het pand.

Oude bankkluizen in de kelder

In Nederland is deze volautomatische parkeergarage de eerste in zijn soort.

HOEK KNEUTERDIJK & LANGE VOORHOUT DEN HAAG

Heeft u vragen over dit project?
Neem contact op

Gerelateerde projecten

Maasstede
Lange Voorhout 1
2514 EA Den Haag
info@maasstede.com