Blaakhaven: Rotterdam op z’n best

Hoe voeg je nog wat toe aan een van de meest aantrekkelijke buurten van Rotterdam, met een rijke historie en gebouwen als het geliefde Witte Huis en de iconische Kubuswoningen? Door te ontwikkelen met respect voor het verleden én een blik op de toekomst. Ondernemen, overnachten, ontspannen en uitgaan: alles komt samen in Blaakhaven. Een uitzonderlijk project op een bijzondere locatie die is genomineerd voor de Rotterdamse Architectuurprijs.

Ontmoetingsplek vol energie

Op het snijpunt van de historische Oude Haven en het Laurenskwartier is de Blaak een bruisende plek die de veelzijdigheid van Rotterdam perfect weerspiegelt. Van studenten tot bankiers en van advocaten tot toeristen: ze komen hier samen om te leven, werken en ontspannen. Blaakhaven voorziet in al deze behoeften. In het ontwerp van architectenbureau ZZDP worden de kantoren en het hotel verbonden door een transparante passage en een ruim binnenplein waar gebruikers van de omliggende gebouwen tot rust komen en elkaar ontmoeten.

Goed voor de omgeving

Blaakhaven is een architectonisch en stedenbouwkundig hoogstandje, dat perfect past tussen de omliggende historische en historiserende panden. Dankzij de groendaken en energiezuinige oplossingen is dit een duurzaam gebouw. Door de uitstekende infrastructuur, het naastgelegen treinstation en de uitgebreide parkeermogelijkheden is Blaakhaven perfect bereikbaar.

Boetiekhotel vol betaalbare luxe, gebouwd in samenwerking met exploitant citizenM. Heeft 151 kamers, een indrukwekkende lobby en uitzicht over de stad.

Bijna 5.000 vierkante meter aan moderne kantoorruimtes met karakter. Van alle gemakken voorzien, met een professionele uitstraling en uitstekend bereikbaar.

Dit spectaculaire restaurant geeft de omgeving kleur en brengt de romantiek terug in de historische Oude Haven. Met een prachtige bar, private dining room en binnentuin.

Vanaf de Maassboulevard rijden gebruikers de ruime parkeervoorziening in.

Heeft u vragen over dit project?
Neem contact op

Gerelateerde projecten

Maasstede
Lange Voorhout 1
2514 EA Den Haag
info@maasstede.com